ŠOLC OTKRIO ŠTA PLANIRA DA URADI, BEZ DLAKE NA JEZIKU SVE JE IZNEO! U sve umešan MOĆNIK koji je na STRANI PUTINA!
Olaf Šolc, Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER / POOL

SVE JE IZNEO

ŠOLC OTKRIO ŠTA PLANIRA DA URADI, BEZ DLAKE NA JEZIKU SVE JE IZNEO! U sve umešan MOĆNIK koji je na STRANI PUTINA!

Poseta se takođe događa u vreme kada Evropska unija optužuje Kinu da preplavljuje evropsko tržište proizvodima niske cene

Objavljeno: 09:47h

Nemački kancelar Olaf Šolc je danas u Pekingu izrazio nameru da razgovara o "pravednom miru" u Ukrajini sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

"Moj susret sa predsednikom Sijem će se odnositi na to kako možemo više da doprinesemo pravednom miru u Ukrajini", napisao je Šolc na društvenoj mreži X, dodajući da su nemačka i kineska vlada imale intenzivne razmene posle njegove prethodne posete Kini.

Olaf Šolc
Olaf Šolcfoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Šolc se sastaje sa Sijem na kraju trodnevne posete Kini, koja je prvi trgovinski partner Nemačke. Sa Šolcom je u Kini velika delegacija ministara i šefova kompanija.

Poseta se događa u vreme kada Si Đinping koji nikad nije izričito osudio ruski rat protiv Ukrajine na meti zapadnih kritika zvog bliskosti sa Moskvom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Poseta se takođe događa u vreme kada Evropska unija optužuje Kinu da preplavljuje evropsko tržište proizvodima niske cene.

Bonus video:

06:39

UKRAJINA TRAŽI SPAS I VOJNU POMOĆ OD BALKANA?! Analitičar: Dolazak Zelenskog u Tiranu u vezi sa potražnjom OVOG SPECIFIČNOG oružja

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.